Erindringsfortællinger
erindringsfortaellinger
 
Pris: 229,95 DKK
 
 

Erindringsfortællinger

Af Hans Kirk

I Hans Kirks verden skulle tingene hænge sammen, og når han i Skyggespil havde samlet en række erindringsprægede fortællinger (fra ugeblade m.v.), var det ikke mindst for at fortælle, hvordan en ung borgerlig dreng fra provinsen var blevet socialist. Den ligning fik han let til at gå op, men der var en række fortællinger, som ikke passede ind i algoritmen.

Det har Morten Thing nu rådet bod på og  samlet en række af dem, primært fra ugebladet Hjemmet, men også fra Arbejderbladet, hvorved billedet af Danmarks store socialrealistiske forfatter i det tyvende århundrede er blevet uddybet, nuanceret - og har fået dybde.

Det der slår læseren i de mange fortællinger er,  at barndommen i høj grad for Kirk syntes at udspille sig i et frirum, og  at tilværelsen dengang var lang rigere, hvor hverken skolen, opdragelsesinstitutioner, SFO, kommunen eller forældrene havde snor i børnene, hverken digital eller reelt.

Morten Thing er dr. Phil og har tidligere skrevet biografien om Kirk. Han har forestået udvalget, kommenteret og skrevet forord.

Indkøbskurv
Kurven er tom
 
Følg os på Facebook
Nyhedsbrev
 
 

 

 
© 2011 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk