den_hvide_garde
Pris: 129,95 DKK
E-BOG
Pris: 149,95 DKK
 

Den hvide garde

Af Mikhail Bulgakov

Klassiker fra den russiske litteratur.

Den Hvide Garde foregår i Kiev, Ukraines hovedstad, under den russiske revolution og borgerkrig. Det er romanen over alle romaner om det smukke, grønne og farlige Kiev, under borgerkrigen. Og det er romanen over alle romaner om krig og politisk kaos.

Da handlingen begynder, er Første Verdenskrig inde i sine sidste krampetrækninger, det er 1918, der har været revolution i Skt. Petersborg, Kiev er tysk besat, familien Turbins medlemmer, de voksne børn – læger, officerer, medlemmer af Kievs russisktalende bedre borgerskab, et par af dem netop hjemvendt fra fronten og verdenskrigens rædsler – forventer, at dette vanvid skal høre op, og at Tsaren vil få magten igen og genindføre lov og orden, måske endda for første gang indføre demokratiske institutioner. Imens ligger der uden for byen adskillige hære og venter på at rykke ind og sætte sig på magten: bolsjevikkernes rødgardister, den kontrarevolutionære Hvide Garde, nationalistlederen Petljura og hans bevæbnede ukrainske bønderkarle, polakkernes rytterarméer, et par anarkisthære.

Forfatteren lavede selv et teaterstykke ud af Den hvide garde i 1926, som fik titlen Familien Turbins dage. Romanen blev selv blev udgivet i 1924.

Mikhail Bulgakov, 1891-1940, bliver i dag betragtet som en af det 20. århundredes allerstørste russiske forfattere. Mesteren og Margarita, udkommet posthumt i 1968, er blevet genudgivet på dansk adskillige gange. Også oversættelser af hans kortere prosaværker En hunds hjerte og Skæbnesvangre æg har fået en fremragende modtagelse.
Det er første gang Den hvide garde bliver udgivet på dansk.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk