lille_katekismus_for_voksne
Pris: 249,95 DKK
 

Lille katekismus for voksne

Af Claus Oldenburg

 
Claus Oldenburg har været præst. Nu er han Vorherres cykelvikar. Kører derhen, hvor der er brug for ham.  Bogens titel henviser til Martin Luthers berømte Lille Katekismus fra 1529, som var den første lille lærebog overhovedet for at imødegå almindelig uvidenhed. 
Hensigten her er lidt den samme, da den almindelige ’kristelige børnelærdom’ er veget fra de fleste hjem, fra skolen, bl.a fordi de moderne og tidsrigtige gerne vil fjerne den fra den generelle dannelseshorisont. Men samtidig opretholdes kirken, og religion synes fremdeles at være et aspekt af tilværelsen, ingen kan fjerne. 
For vel er kirken samfundsmæssigt blevet marginaliseret, men de fleste er fortsat døbt, og de kirkelige handlinger såsom dåb, konfirmation, vielse og ikke mindst begravelse har en dyb folkelig forankring. 
Det samme kan man sige om årets religiøse festkalender omkring ikke mindst jul, men også fastelavn, påske, pinse og dødedag (Alle Helgen/Halloween), for dette skema er kol-lektivt og socialt betydningsfuldt. Og på det lokale plan, så ringer kirkeklokkerne hver dag solen op og ned, og præsten lyser hver søndag Guds velsignelse over land og by. 
Men manges viden om kirken og de religiøse begrebers historik er til gengæld begrænset i kraft af denne udeblevne ’børnelærdom’ for hvor skulle de dog vide det fra? Så bogen er da, ligesom Luthers katekismus et forsøg på at ryste begreberne en smule på plads. 
Bogen er forsynet med et 16-sidet billedark. 
 

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk