Rask af mad
Af Marianne Jäger, Carmen Villefrance
Hvad gør man, når man selv eller ens barn lider af astma, allergi, intolerance, overfølsomhed, autisme, Asperger syndrom, OCD eller andet? Hvad gør man når man har prøvet næsten alt inden for både de etablerede og de alternative behandlingstilbud? Svaret er, at man skal vende blikket mod den mad man spiser.
Kostomlægning og diæt er, ifølge forfatterne, en livsstil der holder og glæder. Rask af mad er en brugbar, nem og flot håndbog i diæthåndtering. Alle opskrifterne er helt uden mejeriprodukter og glutenholdige kornsorter (rug, hvede, byg og havre). Der anvendes kun rene meltyper som ris, hirse og quinoa, lækre grønsager, kød og masser af nødder og kerner.
Marianne Jäger havde et barn med Asperger og OCD, Carmen Villefrance har to børn, hvoraf den ene har allergi og intolerance. Begge har valgt at være på den samme diæt som deres børn, og har derigennem fået en dyb indsigt i, hvad der er rart at spise, og hvad der fungerer i et moderne hjem med arbejdende mødre.
Forfatterne har begge benyttet sig af både det etablerede systems behandlingstilbud og de alternative holistiske behandlingstilbud. I dag arbejder de på at bygge bro mellem disse to verdener gennem det daglige arbejde med klienter.