stenbo
Pris: 199,95 DKK
 

Stenbo

Af Knud Simonsen

Den idylliske provinsby putter sig med Dannebrog smukt vajende over velklippede plæner i den blide ådal omgivet af frodige, kuperede marker. Men skinnet bedrager, indbyggerne er stridbare, arbejdsmanden Harry ser med sympati på skattenægterbevægelsen, advokaten ParagrafPeter fifler med ejendomsopkøberne, skatteinspektør Martinsen plager de lokale håndværksmestre, og den tiltrækkende og blide Lilly kæmper mod overlærerens tilnærmelser. Men midt i den danske idyl er der en, der har lagt et stykke stof omkring halsen på den lokale rentier Christen Degn – og strammet til.

Fortællingen rummer et både kærligt og krasbørstigt portræt af den danske folkesjæl, dengang den stadig fandtes.

Stenbo var Knud Simonsens debutroman om livet i Danmark lige netop dengang, hvor provinsDanmark og skattenægterbevægelsen trådte frem på Danmarksscenen, til stor forargelse for bl.a. hovedstadens presse.

Om STENBO skrev pressen bl.a.: "Usædvanlig lakonisk og nøgtern med dyb ironi ... en solid debut." Annelise Vestergaard i Morgenavisen Jyllands-Posten. "En veloplagt satire, hvor ikke alene den politiske, men også den personlige dobbeltmoral grilles ..." Midtjyllands Avis. "En underholdende og vittigt skrevet historie, der til tider kan lede tankerne hen på både Hans Scherfig og måske især Finn Søeborg. "

Bogmarkedet.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk