svineheld_kort_biografisk_roman_om_syv
Pris: 149,- DKK
 

Svineheld? Kort biografisk roman om Syv

Af Lars Holmgaard Jørgensen

Lars Holmgaard Jørgensens lille biografiske roman om svinet Syvs korte liv er en skarp og humoristisk roman, der stiller spørgsmål ved vores livsform ”Jeg blev født på en mark. Hytten, hvor jeg så dagens lys, var blot en simpel trækonstruktion med en åbning, som mor lige kunne klemme sig ind ad.” lyder bogens første par sætninger.
   Syv bliver, heldigt nok, født som et økologisk frilandssvin, men så hører romantikken også op, som manden med traktoren, Kasper, forklarer den besøgende journalist, der vil vide, om frilandssvinene nu også bliver slagtet på en mere ”human” måde.
   Syv er et usædvanligt svin, der ikke blot kan forstå, hvad mågerne skræpper. Han hører, forstår og behersker vores sprog. Og er nysgerrig, vil vide, hvad der sker udenfor grisenes lilleverden, f.eks. hvad med nabohyttens småsvin, der en dag forsvandt. Når han stiller sådanne metafysiske spørgsmål, svarer moderen som regel med, at ja, så kommer vi et andet sted hen.
Syvs spørgsmål og hans oprør bliver begyndelse til et usædvanligt liv som mediedarling.  Men Til sidst længes han blot efter at komme tilbage til svinene på gården, til hjemstavnen på ”Kaspersminde”.
Lars Holmgaard Jørgensens satire er ikke politisk korrekt, så ingen er så heldige --- skal vi sige – svineheldige at gå ram forbi.  Bogenplacerer sig i feltet mellem Kammerat Napoleon og Universal Pictures Babe den tapre gris.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk