vi_der_er_faeringer
Pris: 299,95 DKK
 

Vi, der er færinger

Af Jan Cortzen

Et ørige i Nordatlanten hvor naturen og kulturen er vævet sammen, og hvor tradition og modernitet lever sammen på smukkeste vis.
Over 22.000 privatbiler triller i dag rundt på de forblæste klippeøer, på et vejnet, der ikke fås bedre ret mange steder og med et finmasket net af tunneller der binder øerne sammen.
Fiskeindustrien udgør mere end 95 pct. af eksporten, men Færøerne er i dag meget mere end fiskeri, det er et rigt og nuanceret kultursamfund med en overvældende natur, hvis lige ikke findes andre steder i Norden.
Dagbladet Børsens tidligere chefredaktør, Jan Cortzen, har skrevet den rigt illustrerede bog. Han kalder selv sin bog ”Vi der er færinger”. For det er færingerne selv, der fører ordet i fortællingen  om det samfund, de har bygget op.
I bogen samtaler Cortzen med samtlige nøglepersoner i det moderne færøske samfund. Især fiskeindustrien med laksen spiller selvsagt en dominerende rolle.  Desuden er der øjeåbnende kapitler om turismen, om luftfart, olieindustri, om færøske iværksættere, om stærke færøske kvinder, om et rigt varieret kulturliv og om kirkelivet og ikke mindst om de politiske strømninger og partier, der – demokratisk – har præget den forandringsproces, som Færøerne har gennemlevet over de sidste 50 år.
Bogen er fornemt og rigt illustreret.

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk