Pris: 199,95 DKK
 

Kaj Munk - krigen og mordet

Af Bjarne Nielsen Brovst

II: Kaj Munk - krigen og mordet.
Den 9. april 1940 slog Kaj Munk omkuld. At Danmark ikke mødte besættelsesmagten med større modstand, pinte ham grænseløst. Han langede ud efter samarbejdspolitikken og den danske forsigtighed og magelighed. Han udfordrede besættelsesmagtens begrænsninger af ytringsfriheden og lagde sig ud med den gode smags vogtere – og med besættelsesmagten.
4. januar 2014 er det 70 år siden, at Kaj Munk blev myrdet af tyskerne. 
I en bog, spændende som en kriminalroman, følger man minutiøst, hvordan Kaj Munks mordere planlagde mordet og slog til  en kold januardag i 1944. Nogle af mordernes breve blev offentliggjort første gang i denne bog. Derfor handler Kaj Munk - krigen og mordet ikke bare om udåden. Det er et tidsdokument om tiden fra den 9. april 1940 og frem til den 29. august 1951, den dag, da de to sidste af Kaj Munks mordere blev udvist af landet - og i øvrigt modtaget som helte på Flensborg banegård af nazistiske sympatisører.
Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er oprindelig uddannet boghandler. Han er en af landets absolut populæreste foredragsholdere. Hans forfatterskab omfatter henved 100 titler i alle genrer: digte, romaner og biografier om bl.a. H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Martin A. Hansen og ikke mindst Kaj Munk.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk