kaj_munk_og_den_staerke_mand
Pris: 199,95 DKK
 

Kaj Munk og den stærke mand

Af Bjarne Nielsen Brovst

I: Kaj Munk og den stærke mand.
Digterpræsten i Vedersø blev myrdet den 4. januar 1944. Med sin død blev han en lysende skikkelse i besættelsestidens vanskelige år.
Det er imidlertid i 1930’erne, at Kaj Munk har sine mest produktive år. Det er i disse år, han er på alles læber, provokerende i sit forhold til de stærke mænd, Mussolini og Hitler. Bedre end nogen anden formår han at bringe sindene i kog. Ingen anden personlighed i 1930’ernes Danmark afspejler så præcist som Munk årtiets tidsånd og konfrontationer.  På basis af mere end 4000 avisudklip - og med Lise Munk som kommentator - har Bjarne Nielsen Brovst skabt et stort værk i to bind om Kaj Munk. En bredt anlagt dokumentarisk beretning, som følger Kaj og Lise Munk gennem Europas skæbneår, og som uden omsvøb gør rede for de holdninger og holdningsskift, der prægede denne periode i digterens liv. Genudgivelse.

Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er oprindelig uddannet boghandler. Han er en landets absolut populæreste foredragsholdere. Hans forfatterskab omfatter henved 100 titler i alle genrer: digte, romaner og biografier om bl.a. H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Martin A. Hansen og ikke mindst Kaj Munk.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk