landet_ingen_har_set
Pris: 299,95 DKK
 

Landet ingen har set

Af Edvard Hoem

Edvard Hoems autentiske roman om sin families udvandrerhistorie og om, hvordan det gik dem, der blev derhjemme – i fattig-Norge.

I tredje bind af Edvard Hoems familiekrønike er perspektivet udvidet: En sammenligning mellem livet på de canadiske/amerikanske prærier og livet i Norge fortæller detaljeret bl.a. om den amerikanske drøms glitrende substans, og om hvad udvandringens motor i grunden var.

Atlanterhavet skiller de to brødre Eilert og Anton Edvard.

Eilert udvandrede som 16 årig til Amerika, i 1893, lokket af moster Gjertine.

Anton Edvard blev hjemme i Norge, holdt på plads i Ydre Hoem, hvortil han var kommet som syv-årig, fordi hans og mor ikke havde råd til at føde på ham, lød forklaringen. I stedet er han vokset op hos onkel Erik og tante Anne, som er barnløse. Planen er, at han skal overtage gården, engang … Og det sker.

Nu. Mange år efter brevveksler de to brødre og anstiller diskret en sammenligning mellem livet på prærien i USA/Canada (Donalda) hvor Eilert ”har taget land” og livet i Ydre Hoem, 

Begge brødre kæmper for at komme fri af gældsbyrder, banker, dyrtid og depression. Og for hvem lykkes det mon bedst? Romanen slutter i 1927.

Landet ingen har set er et selvstændig bind i forfatterens slægts- og udvandrersaga. Første bind Høstkarl i himlen udkom ultimo august 2018.

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk