violinmageren
Pris: 279,95 DKK
E-BOG
Pris: 199,95 DKK
 

Violinmageren

Af Edvard Hoem

 

Roman om Lars, Edvard Hoems tip-tip oldefar, der deltog i Slaget på Reden


Violinmageren er en historisk-dramatisk og stærk, eksistentiel fortælling om Lars, som var på det forkerte sted på det helt forkerte tidspunkt i historien.


Han drømmer om at slippe væk fra den lille vestnorske bygd, hvor han voksede op og blive skipper på egen skude, men alting hænder ganske anderledes.

Napoleonskrigene er brudt ud, og Danmark-Norge er igen skævt på tidsaksen. Lars kommer ikke ud at sejle, men bliver indkaldt til session og udskrevet til marinen. Sammen med over 50 norske bønderkarle og en marcherer han til København – for englænderne blokerer havene – og deltager 2. April 1801 i Slaget på Reden.

Slaget på Reden beskrives detaljeret (som aldrig før i litteraturen?) og er bogens og historiens epicenter.

 

Senere bliver han taget til fange og tilbringer 5 år som krigsfange på ”Brave”, i Plymouth-bugten, hvor han af Monsieur Jean, en fransk medfange, lærer at bygge violiner.

Hjemme i Christiansund møder han Gunhild med hvem han får 7 døtre, og selv om hans valg af profession er usikker og må suppleres af indtægter fra klipfisken, lever han resten af sit liv som violinbygger i en lille vig i skærgården ved Christiansund.

 

Violinmageren Lars Olsen Hoem (1782-1852): En række af de violiner, han byggede, findes i dag på museer og i privat eje. Historierne om ham har Edvard Hoem hørt af sin bedstefar.
 
 
 

Bøger af samme forfatter:

 

 
© 2019 Forlaget Hovedland | Egholmvej 5A | 8883 Gjern | Danmark | Tlf: +45 86 27 65 00 | mail@hovedland.dk